SITE DOORZOEKEN MET GOOGLE SEARCH

Nuttige links

Links

Hier vindt u links naar andere websites van historische verenigingen & websites over genealogie en oude kaarten.
Heeft u zelf een toevoeging voor deze lijst? Laat het ons dan weten.

Centraal Bureau v.d. Statistiek

 

Wist u dat de historische collectie van de bibliotheek van CBS uit zo’n vijf miljoen handgeschreven en gedrukte pagina’s van historische statistische documenten bestaat? Al geruime tijd is de bibliotheek bezig met het digitaal toegankelijk maken van deze unieke collectie. Via deze speciale site www.cbs.nl/historisch  heeft iedereen er online toegang toe. Voor statistisch inhoudelijke vragen neem contact op met de Infoservice, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer...

SERC

SERC is een website die gesorteerd op provincie, historisch foto- en filmmateriaal aanbiedt, met de mogelijheid zelf oud materiaal te uploaden.

Lees meer...

Atlas van Overijssel

http://gisopenbaar.overijssel.nl/viewer/app/atlasvanoverijssel_basis/v1  
Je kan de huidige kadastrale gegevens van heel Overijssel oproepen, plus een moderne kaart van Overijssel op je scherm toveren, plus een uitgebreide keus aan historische kaarten. Deze kaarten kan je vervolgens over elkaar heen projecteren om veranderingen in de loop der eeuwen helder te krijgen, met fade-in fade-out functie. Prachtige software. Dan weet je weer eens waarvoor je belasting betaalt!

 

Lees meer...

Vrijwilligers gevraagd

Wij zoeken vrijwilligers

Verschillende werkgroepen binnen de Historische Kring Haaksbergen hebben om toekomstige activiteiten te kunnen organiseren behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Niet alleen bestuursleden en vaste krachten, maar vooral ook geïnteresseerde mensen, die op afroep willen assisteren bij een breed scala aan werkzaamheden:

  • Onderzoek en schrijvers van het verleden
  • Rondleidingen en excursies organiseren
  • Fotograferen en archiveren
  • Archeologisch onderzoek
  • Nadenken over herbestemming en restauratie van karakteristieke gebouwen
  • Inventariseren van kenmerkende landschapselementen

Geschiedenis is in !

Ook voor jongeren biedt de Historische Kring vele mogelijkheden om deze hobby te beoefenen. Loop eens binnen in het Historisch Centrum (Markt 3, ingang achterzijde oude stadhuis) en informeer naar de mogelijkheden als medewerker. 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.historischekringhaaksbergen.nl

 

Lees meer...

Twentse Erven


De boerderijenstichting Twentse Erven is een stichting. Zij heeft als doelstelling het bevorderen van het behoud van historische boerderijen, hun interieurs, hun bijgebouwen en hun erven.

Lees meer...

Oud-Haaksbergen Facebook pagina van Herman Bossink

De Haaksbergernaar Herman Bossink opende een site over de geschiedenis van Haaksbergen - in oude foto's. Een maand na de lancering is de facebookpagina Oud-Haaksbergen al razend populair en een bron van historische foto's geworden, aldus is de strekking in een bericht in Dagblad Tubantia van zaterdag 6 februari 2016. En dat klopt: met vaak interessant commentaar van bezoekers.

 

Lees meer...

Online Begraafplaatsen


Het project 'Online Begraafplaatsen' heeft als doel het GRATIS beschikbaar stellen van begraafplaatsinformatie. De doelgroep is enerzijds de genealogisch onderzoeker en anderzijds de geïnteresseerde familieleden. Op deze site worden de gegevens op een objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens van de nabestaanden. 

Lees meer...

WieWasWie


WieWasWie bevat digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Deze worden aangeboden en beheerd door een groot aantal archiefstellingen. De belangrijkste gegevens uit een afzonderlijk document worden getoond op de documentdetailpagina. Naast basisgegevens als namen, plaatsen en data vind je soms ook een scan van het originele document. Zo'n scan brengt je voorouders opeens heel dichtbij! 

Lees meer...

Centraal Bureau Genealogie

CBG is het centrum voor familiegeschiedenis, dat ondersteuning biedt bij genealogisch onderzoek door het beschikbaar stellen van bronnen, het verstrekken van adviezen en het verrichten van onderzoek. Online catalogus: Doorzoek onze collectie historische persoonsgegevens via het zoekvenster rechtsboven. Gedigitaliseerde bronnen kunt u via het zoekresultaat meteen raadplegen in onze digitale studiezaal. Andere bronnen kunnen online aangevraagd worden voor inzage in de bronnenzaal in Den Haag.

 

Lees meer...

Historische Kring Eibergen


Welkom op de website van de Historische Kring Eibergen (HKE). De Historische Kring Eibergen vormt op dit moment een gezelschap van ruim elfhonderd personen die de belangstelling voor de geschiedenis van Eibergen, Beltrum en Rekken gemeenschappelijk hebben. Op de bovenverdieping van het Kulturhus ‘t Spieker is het Historisch Archief Eibergen Wanneer u het bestuur suggesties wil doen, vragen wil stellen of van opmerkingen wil voorzien, dan kunt u contact leggen door het volgende e-mailadres aan te klikken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Eibergen De Scheper Historisch Museum


Museum De Scheper, Eibergen. Op basis van de collectie van Herman Schepers werd eind 20e eeuw een fraai museum ingericht in het centrum van Eibergen. De villa aan de Grotestraat kijkt uit op de middeleeuwse Oude Mattheus, waar Willem Sluiter de reformatie mee-maakte en op de bibliotheek. Museum de Scheper laat u de hele geschiedenis van Eibergen zien: van geologische vondsten uit tijden van vóór de sauriërs tot gebruiksvoorwerpen uit eind vorige eeuw en af en toe een expositie met beeldende kunst of een historisch onderwerp. De gemoedelijke sfeer wordt in stand gehouden door meer dan zestig vrijwilligers, die er genoegen in scheppen de collectie goed te onderhouden, goed uit de verf te laten komen en u van dienst te zijn met koffie, informatie en gezelligheid.

Lees meer...

Hengelo Museum


Het Museum Hengelo heeft een unieke cultuurhistorische collectie van Hengelo: op verschillende manieren wordt de cultuur en de geschiedenis van Hengelo in beeld gebracht. Het Museum Hengelo is gevestigd in een meer dan 100 jaar oude patriciërswoning in het centrum van Hengelo. In 1976 waren de eerste bezoekers welkom en in februari 2004 werd het officieel een erkend museum.  Museum Hengelo heeft veel van zijn museale objecten en documenten digitaal vastgelegd in een database.
Museum Hengelo, Beekstraat 51, 7551 DP Hengelo Ov. Tel.:  074 – 259 42 16, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Old Deep'n

www.olddeepn.nl www.dehofmarken.nl/diepenheim

Diepenheim heeft een boeiende en vaak spraakmakende negen eeuwen oude lokale geschiedenis. Op 8 oktober 1994 werd de Historisch Vereniging Old Deep’n opgericht. De belangrijkste doelstelling is het doen van onderzoek naar en het verzamelen van gegevens betreffende de geschiedenis en de cultuurhistorie van Diepenheim. Old Deep’n heeft bijna 250 leden en donateurs. Locatie: Maalderij in het Cultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, 7478 AG te Diepenheim. Openstelling iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9.00 – 12.00 uur. Elke woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur.

Lees meer...

Historische Kring Losser


De Historische Kring Losser zet zich sinds haar oprichting in 1969 in voor het behoud van het cultuur-historische erfgoed van de gemeente Losser (in zonderheid van de dorpen Losser, Overdinkel en Glane), het vastleggen van deze informatie in boeken en andere publicaties en het organiseren van lezingen en exposities. Hierdoor blijft de kennis van het verleden actueel, toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en bewaard voor het nageslacht.
Correspondentieadres: Hogeweg 36, 7582 CH Losser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Historische Vereniging De dree Marken


Historische vereniging De dree marken, Berghuizen, Beuningen en De Lutte
De doelstelling van de vereniging is studie van de lokale historie binnen en buiten de vereniging te stimuleren en historisch belangrijke zaken voor het nageslacht te bewaren. De Historische Vereniging De Dree Marken is opgericht op 8 maart 1976. De vereniging beschikt over een eigen documentatie- en vergaderruimte in Dorpshoes Erve Boerrigter, Plechelmusstraat 14, De Lutte. Het archief is opengesteld op vrijdag van 14.00 tot 16.30 en van 18.30 tot 21.00 uur in de maanden september tot en met mei.

Lees meer...

Archieven.nl


http://www.archieven.nl/
Archievenoverzichten, inventarissen en toegangen van ruim 30 archiefdiensten.
Ook doorzoekbaar op gegevens van archiefdiensten en historische verenigingen
in Nederland, zoals adressen, weblinks, e-mailadressen en openingstijden.

Lees meer...

Openingstijden Historisch Centrum

maandag 09.00-12.00 en 13.30-17.00 uur
dinsdag 09.00-12.00 en 13.30-17.00 uur
woensdag Gesloten
donderdag 19.00-22.00 uur
vrijdag  09.00-12.00 uur

Contact

Historische Kring Haaksbergen
Markt 3 - Souterrain Gemeentehuis    
7481 HS  HAAKSBERGEN
Tel.: 053-5742374
E-mail: info@historischekringhaaksbergen.nl 

Bankrekeningen

Voor schenkingen en giften:
Rabobank: NL76RABO0324229917
ANBI-nr. 8056.08.837
Voor lidmaatschap en abonnement:
Ing: NL23INGB0002547699

Overige gegevens 

Kamer van Koophandel: 40073806
Fiscaal nummer: 8056.08.837
Statuten