SITE DOORZOEKEN MET GOOGLE SEARCH

Nuttige links

Links

Hier vindt u links naar andere websites van historische verenigingen & websites over genealogie en oude kaarten.
Heeft u zelf een toevoeging voor deze lijst? Laat het ons dan weten.

Archieven.nl


http://www.archieven.nl/
Archievenoverzichten, inventarissen en toegangen van ruim 30 archiefdiensten.
Ook doorzoekbaar op gegevens van archiefdiensten en historische verenigingen
in Nederland, zoals adressen, weblinks, e-mailadressen en openingstijden.

Centraal Bureau Genealogie

CBG is het centrum voor familiegeschiedenis, dat ondersteuning biedt bij genealogisch onderzoek door het beschikbaar stellen van bronnen, het verstrekken van adviezen en het verrichten van onderzoek. Online catalogus: Doorzoek onze collectie historische persoonsgegevens via het zoekvenster rechtsboven. Gedigitaliseerde bronnen kunt u via het zoekresultaat meteen raadplegen in onze digitale studiezaal. Andere bronnen kunnen online

Centraal Bureau v.d. Statistiek

 

Wist u dat de historische collectie van de bibliotheek van CBS uit zo’n vijf miljoen handgeschreven en gedrukte pagina’s van historische statistische documenten bestaat? Al geruime tijd is de bibliotheek bezig met het digitaal toegankelijk maken van deze unieke collectie. Via deze speciale site www.cbs.nl/historisch  heeft iedereen er online toegang toe. Voor statistisch inhoudelijke vragen neem contact op met de Infoservice, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Historische Kring Eibergen


Welkom op de website van de Historische Kring Eibergen (HKE). De Historische Kring Eibergen vormt op dit moment een gezelschap van ruim elfhonderd personen die de belangstelling voor de geschiedenis van Eibergen, Beltrum en Rekken gemeenschappelijk hebben. Op de bovenverdieping van het Kulturhus ‘t Spieker is het Historisch Archief Eibergen Wanneer u het bestuur suggesties wil doen, vragen wil stellen of van opmerkingen wil voorzien, dan kunt u contact leggen door het volgende e-mailadres aan te klikken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Historische Kring Losser


De Historische Kring Losser zet zich sinds haar oprichting in 1969 in voor het behoud van het cultuur-historische erfgoed van de gemeente Losser (in zonderheid van de dorpen Losser, Overdinkel en Glane), het vastleggen van deze informatie in boeken en andere publicaties en het organiseren van lezingen en exposities. Hierdoor blijft de kennis van het verleden actueel, toegankelijk gemaakt voor een breed publiek en bewaard voor het nageslacht.
Correspondentieadres: Hogeweg 36, 7582 CH Losser, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Online Begraafplaatsen


Het project 'Online Begraafplaatsen' heeft als doel het GRATIS beschikbaar stellen van begraafplaatsinformatie.
De doelgroep is enerzijds de genealogisch onderzoeker en anderzijds de geïnteresseerde familieleden.
Op deze site worden de gegevens op een objectieve wijze weergegeven met inachtneming van de gevoelens
van de nabestaanden. 

Oud-Haaksbergen op Facebook

De Haaksbergenaar Herman Bossink opende een site over de geschiedenis van Haaksbergen - in oude foto's. Een maand na de lancering is de facebookpagina Oud-Haaksbergen al razend populair en een bron van historische foto's geworden, aldus is de strekking in een bericht in Dagblad Tubantia van zaterdag 6 februari 2016. En dat klopt: met vaak interessant commentaar van bezoekers.

SERC

SERC is een website die gesorteerd op provincie, historisch foto- en filmmateriaal aanbiedt, met de mogelijheid zelf oud materiaal te uploaden.

Twentse Erven


De boerderijenstichting Twentse Erven is een stichting. Zij heeft als doelstelling het bevorderen van het behoud van historische boerderijen, hun interieurs, hun bijgebouwen en hun erven. Zij doet dat door het organiseren van activiteiten en projecten gericht op een brede doelgroep bestaande uit boerderijeigenaren en -bewoners, gemeenten en provincie, erfgoedspecialisten, oudheidkamers en heemkundeverenigingen, restauratie-architecten en -aannemers. Twentse Erven wil een vraagbaak zijn voor mensen die op zoek zijn naar informatie en advies over bouwkundige en historische wetenswaardigheden. Ook zal zij zich ervoor inzetten het belang van het agrarisch erfgoed als culturele en economische factor te benadrukken.

Vrijwilligers gevraagd

         Ingang achterzijde oude stadhuis aan Markt 3

Wij zoeken vrijwilligers. Verschillende werkgroepen binnen de Historische Kring Haaksbergen hebben om toekomstige activiteiten te kunnen organiseren behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Niet alleen bestuursleden en vaste krachten, maar vooral ook geïnteresseerde mensen, die op afroep willen assisteren bij een breed scala aan werkzaamheden:

WieWasWie


WieWasWie bevat digitaal ontsloten historische documenten met persoonsgegevens. Deze worden aangeboden en beheerd door een groot aantal archiefinstellingen. De belangrijkste gegevens uit een afzonderlijk document worden getoond op de documentdetailpagina. Naast basisgegevens als namen, plaatsen en data vind je soms ook een scan van het originele document. Zo'n scan brengt je voorouders opeens heel dichtbij! De database van WieWasWie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe gegevens. Op dit moment bevat WieWasWie gegevens uit: 
- Burgerlijke stand (geboorteakteshuwelijksaktesoverlijdensaktes )
- Bevolkingsregisters
- Doop-, trouw- en begraafregisters
- Familieadvertenties
- Memories van successie
- Militaire bronnen

Openingstijden Historisch Centrum

maandag 09.00-12.00 en 13.30-17.00 uur
dinsdag 09.00-12.00 en 13.30-17.00 uur
woensdag Gesloten
donderdag 19.00-22.00 uur
vrijdag  09.00-12.00 uur

Contact

Historische Kring Haaksbergen
Markt 3 - Souterrain Gemeentehuis    
7481 HS  HAAKSBERGEN
Tel.: 053-5742374
E-mail: info@historischekringhaaksbergen.nl 

Bankrekeningen

Voor schenkingen en giften:
Rabobank: NL76RABO0324229917
ANBI-nr. 8056.08.837
Voor lidmaatschap en abonnement:
Ing: NL23INGB0002547699

Overige gegevens 

Kamer van Koophandel: 40073806
Fiscaal nummer: 8056.08.837
Statuten