Nieuws!

Lintje voor Gerard Vaanhold

Gerard Vaanhold

Het heeft Zijne Majesteit behaagt de heer Gerard Vaanhold te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Donderdagmorgen 26 april 2018 vond er in het Historisch Centrum een ingelaste vergadering plaats over het a.s. boek over de St.Pancratiuskerk. Ook Gerard Vaanhold was voor deze vergadering uitgenodigd. En toen gebeurde het ….
Even voor tien uur op die morgen verscheen met ambtsketen om de waarnemend burgemeester van Haakbergen. Wie was toch die Gerard Vaanhold? Of hij maar even mee naar de raadszaal wilde komen. Boven gekomen mocht hij zijn hele familie begroeten, vrouw, kinderen en klein-kinderen.
En al gauw werd duidelijk waarom Gerard nu in de raadszaal vooraan moest gaan zitten.

Gerard Vaanhold is een zeer gewaardeerd lid van de Historische Kring Haaksbergen en al meer dan 20 jaar ook een van de trouwe vrijwilligers. Als actief medewerker heeft hij op vrijwillige basis een belangrijke taak binnen de organisatie. Concreet gezegd is hij b.v. een toegewijde suppoost, week in week uit.

Nauwgezet werkt hij aan het archiveren van meerdere bestandsonderdelen en documenteert in het Historisch Centrum Haaksbergen punctueel en nauwgezet panden met haar bewoners in grote delen van de gemeente Haaksbergen, in het bijzonder natuurlijk zijn geliefde Veldmaat.
Vele mensen ondersteunt hij bij hun onderzoek naar familieachtergronden zoals het stamboomonderzoek.
Gerard Vaanhold vertegenwoordigt de Kring als hij elk jaar op de bekende regionale boekenmarkten staat en de Kring promoot. Gelukkig heeft de Kring in hem ook een persoon die hand-en-spandiensten verleent wanneer dat nodig en gevraagd is. Tijdens tentoonstellingen e.d. zal hij zeker niet ontbreken.

De Historische Kring Haaksbergen waardeert zijn inbreng, zijn geestdrift, zijn kennis van zaken en zijn warme persoonlijkheid.

Ook op andere gebieden staat hij zijn mannetje:
als lid van de wijkraad Veldmaat
als medewerker van de parochie in de Veldmaat
als stimulator van het Rondje Veldmaat

De Historische Kring Haaksbergen zegt volmondig