Logo
Print deze pagina

Herfstwandeling Waterpark Lankheet

Lankheet Foto WIm Oltwater 2017 Lankheet
  • Datum:  07
  • Plaats: Lankheterweg 6
  • Tijd:10.00 uur
  • Aanmelden: niet nodig
  • Kosten: 6 euro pp


Herfst publiekswandeling in Het Waterpark

Samen met een gids van de Historische Kring maakt u een wandeling door een gebied waar veel over te vertellen valt, deze uitleg mist u als u alleen deze streek gaat bezoeken. U komt dan ook niet op de plekken die zonder gids niet betreden mogen worden.

De Historische Kring Haaksbergen houdt zaterdag 7 september a.s. haar zomer publiekswandeling onder leiding van een deskundige gids, in het Waterpark op landgoed Het Lankheet, dat ook deelneemt in de overkoepelende organisatie De Groene Waaier.
Het is raadzaam uw schoeisel aan te passen aan de eventueel vochtige omstandigheden als u mee wilt lopen.
De rondleiding voert veelal door een voor het publiek niet vrij toegankelijk deel van het landgoed. Ook geeft de gids uitleg over het waterzuiveringssysteem door middel van riet en de vloeiweiden.
De gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek met de schutsluizen staan op het programma. Een bezoek aan de houtdroogschuur maakt deel uit van de wandeling.
Hier kunt u ook de bootoverkapping bewonderen en misschien kan ook een glimp van de Buurserpot worden opgevangen.
De kosten bedragen € 6,-- p.p. Dat is inclusief koffie of thee en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum.
De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen helaas niet mee. Aanmelden vooraf is niet nodig.

Ook kunnen groepen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip.
Hiervoor kunt contact opnemen met de coördinator Wim Oltwater tel: 06-22422377 of liever nog via de email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen velen van u zaterdag te begroeten.

Laatst aangepast opmaandag, 02 September 2019 18:02
Historische Kring Haaksbergen | Markt 3 - Souterrain Gemeentehuis Haaksbergen | Tel.: 053-5742374 | Email: info@historischekringhaaksbergen.nl