Actueel

Juni-wandeling waterpark Het Lankheet

Datum:Vertrektijd: 10.00 uur
Vertrekpunt: Veldwerkcentrum Lankheterweg 6, Haaksbergen

Zaterdag 1 juni kunt u deelnemen aan de rondleiding door waterpark Het Lankheet. Vertrektijd 10.00 uur. Deze rondleiding duurt gemiddeld twee uur. Verzamelen op het Veldwerkcentrum, Lankheterweg 6, Haaksbergen. Voor deze rondleiding hoeft u zich niet in te schrijven. Kosten € 6,- pp, inclusief koffie. Laarzen of stevige wandelschoenen aanbevolen. In alle gevallen kunt u contact opnemen met de coördinator van deze activiteiten: Wim Oltwater van de Historische Kring Haaksbergen: 06 22422377

Lees meer...

Open dag gebouw Odink & Koenderink

Datum:Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Locatie: Odink & Koenderink, Parallelweg Haaksbergen
Toegang: gratis

Ontdek het Erfgoed van Odink & Koenderink tijdens Open Dag

Op zondag 2 juni 2024, nodigen wij u uit om het historische kantoorgebouw van Odink & Koenderink te ontdekken tijdens onze Open Dag. Een unieke gelegenheid om het karakteristieke pand uit 1948 te verkennen, dat een essentieel stuk vormt van het industriële erfgoed van Haaksbergen.

De Open Dag, gericht op oud-medewerkers en andere geïnteresseerden, biedt een boeiende inkijk in de rijke geschiedenis van de elektrotechnische industrie in Haaksbergen.

Onze bestaande fototentoonstelling "Odink & Koenderink door de jaren heen" wordt uitgebreid met meer dan 25 foto's, inclusief reproducties van aquarellen die ooit verschenen zijn in de kalender van 1990. Deze kunstwerken bieden een figuratieve weergave van de producten van Odink & Koenderink uit die tijd.

Naast de tentoonstelling kunt u ook het prachtige kantoorgebouw verkennen. Een bezoek aan de authentieke "conferentiekamer" en het kantoor van oprichter Odink zijn zeker de moeite waard. Bovendien zijn er meerdere fotoalbums en oude catalogussen beschikbaar voor inzage.
Het hoogtepunt van de dag vindt plaats om 14.00 uur, wanneer een groot spandoek wordt onthuld waarop de aandacht wordt gevestigd op dit unieke kantoorgebouw uit 1948. We nodigen alle aanwezigen uit om mee te denken over een passende herbestemming voor dit historische monument.

U bent van harte welkom op onze Open Dag Odink & Koenderink op zondag 2 juni van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Mis deze kans niet om een stukje industriële geschiedenis te ervaren!

Lees meer...

Ariëns concert en Ariëns lezing 2024

Datum:Ariënsplein te Enschede en Museumfabriek Rozendaal 11 Enschede
Tijd: 11.30-11.45 uur Ariënsplein Enschede en 12.45-15.00 uur Museumfabriek Enschede

Uitnodiging

Ariëns concert 2024 te Enschede
Ariëns Lezing 2024 te Enschede

Zondag 16 juni 2024  11:30 – 11:45 uur Ariënsplein 12:45 – 15:00 uur De Museumfabrie

Praktische informatie
Locaties: Ariënsplein te Enschede
Vanaf het station Enschede is het 10 minuten lopen via Stationsplein en De Ruyterlaan.

De Museumfabriek te Enschede
Het Rozendaal 11, 7523 XG Enschede
Het museum is open van 11:00 tot 17:00 uur

Bereikbaarheid Museumfabriek
Met het openbaar vervoer Plan uw reis vanaf station Enschede via www.9292.nl. Op station Enschede kunt u stadsbus nr. 2 (richting Deppenbroek), nr. 60 (richting Oldenzaal), nr. 61 (richting Overdinkel) of nr. 62 (richting Denekamp) nemen en vervolgens uitstappen bij de halte 'Roombeek'. Vervolgens 2 minuten lopen naar de ingang van het museum.
Met de auto: raadpleeg uw routeplanner en de website van De Museumfabriek voor parkeeropties: https://www.demuseumfabriek.nl/content/1331/nl/contact-en-route
Lopen: De Museumfabriek is twintig minuten lopen vanaf het station Enschede. Volg hiervoor de Cultuurmijl.

Aanmelden
De Museumfabriek is vanaf 11:00 uur open. De toegang is gratis. U kunt uw lunch meenemen. Als u een Museumjaarkaart heeft of een VIP kaart Vriendenloterij, wilt u die dan laten scannen bij De Museumfabriek?
De Auditoriumzaal is gelegen achter de entreehal.

Gelieve zich vooraf aan te melden. U kunt zich tot 12 juni aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek voor meer informatie onze website: www.arienscomite.nl 

https://www.historischekringhaaksbergen.nl/images/2024/Folder_Ari%C3%ABns_Lezing_2024_versie_06-05-24.pdf 

Lees meer...